Friday night was our back to scouting meeting. I talked about being nervous in my previous post but everything went great!
One of the big differences for my troop this years is that we will be bouncing around for our meeting space.
Last year we meet at a local church which was great but it’s not looking like an option for us this year. The good thing about meeting at one of the parents homes is that we will have the freedom of covering some badges like “Snacks” which really needs a kitchen to complete.
I wanted to stress healthy eating habits through this badge, so I sliced, diced and roasted some veggies for them to work with. Well….my Brownies didn’t really like the “healthy”stuff I brought for them. Thank goodness our meeting was hosted by one of the parents because she saved the healthy face pizzas with cheese. Here’s the agenda:
Pre-meeting: 15 minutes/6:15-6:30
Healthy/Unhealthy food Crossword puzzles
Opening: 5 minutes/6:30-6:35
Flag, Promise and Law
Business: 20 minutes/6:35-6:55
Share one special things they did during summer
Discuss what to work on this year
Exploration: 15 minutes/6:55- 7:10
Snacks -Step #1 -Good vs. Bad food poster
Create: 25 minutes/7:15 -7:35
Snacks – Step #2 make a veggie face (pizza) & Step #5 make your own fruit smoothie
Snack time: 5 minutes/7:35-7:40
Closing/Friendship Circle 5 minutes/7:40-7:45